UBIO BIVŠU DEVOJKU I NJENU DRUGARICU, PA URADIO JEZIVU STVAR: Krvavi Uskrs pre 14 godina - NE PONOVILO SE NIKAD
Toplica Marković, Foto: Društvene mreže

tuga

UBIO BIVŠU DEVOJKU I NJENU DRUGARICU, PA URADIO JEZIVU STVAR: Krvavi Uskrs pre 14 godina - NE PONOVILO SE NIKAD

Toplica se nakon ubistva na svom "Fejsbuk" profilu oprostio od svoje bivše devojke

Objavljeno:

Na Uskrs 4. aprila 2010. godine, Toplica Marković (43) iz sela Krušar kod Ćuprije je ubio svoju bivšu devoju Ivanu Stojković (25) i njenu najbolju drugaricu Biljanu Obradović. Tela devojaka pronađena su istog dana, 4. aprila u šumi kod šljunkare u mestu Ada, a Toplica je zločin priznao uz reči da je "bio razočaran jer ga je Ivana ostavila", kao i da je "Biljana kriva za sve".

Toplica se nakon ubistva na svom "Fejsbuk" profilu oprostio od svoje bivše devojke. Dan kasnije je uhapšen.

"Ko god je proveo i minut s Ivanom u društvu zna koliki je ovo gubitak. Živećeš večno u našim srcima. Nadam se da si sada na nekom lepšem i sigurnijem mestu", napisao je on na Uskrs.

Jeziva poruka na Fejsbuku
Jeziva poruka na Fejsbukufoto: Printscreen/Facebook/Toplica MArković

Zločin se dogodio oko četiri sata ujutru u automobilu marke "honda" njegove bivše devojke. Ubistva je izvršio vatrenim oružjem.

"Marković je sa svojom bivšom i njenom drugaricom došao do Ade. Automobil je vozila njegova bivša devojka Ivana. Nakon rasprave sa njom on je izvadio pištolj marke CZ M70 i pucao joj dva puta u glavu. Obradovićeva je pokušala da pobegne iz automobila, ali je Marković pogodio u desnu butinu, a nakon što je ona posrnula i pala na udaljenosti od oko 2,5 metara od automobila, on joj je prišao i ispalo hitac u slepoočnicu", objasnio je tadašnji direktor policije Milorad Veljović na dan hapšenja Markovića.

Nakon što je uhapšen, Marković je proveo mesec dana na neuropsihijatrijskoj opservaciji u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu gde su lekari utvrdili da je uračunljiv i da je bio u potpunosti svestan svojih postupaka prilikom izvršenja dvostrukog ubistva. Meštani su ispričali da je on do detalja isplanirao zločin.

Toplica Marković
Toplica Markovićfoto: Društvene mreže

"Ivana i Toplica su bili u vezi od njene 15 godine. Živeo je za dan kada će je oženiti. Međutim, postao je jako ljubomoran kada je krenula na Stomatološki fakultet, a on ostao u selu. Priča se da joj je i prsten kupio ali da ga je ona odbila", ispričali su meštani ranije.

Ivana je bila apsolvent Stomatološkog fakulteta u Beogradu, a njena prijateljica Biljana maturant Gimnazije u Ćupriji. Bile su dobre prijateljice, a kuće su im jedna uz drugu. Sahranjene su istog dana u isto vreme na mesnom groblju u Krušaru.

Bonus video:

00:22

Ubistvo u Čačku

(Espreso/Mondo/A.B./Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.